MusicPower

Radio NL

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Centraal Museum koopt ‘vaginabroek’ uit videoclip Janelle Monáe Original Source

Written by on 10 februari 2019

Het Centraal Museum in Utrecht heeft de ‘vaginabroek’ gekocht die voorkomt in de videoclip van het nummer Pynk van de Amerikaanse zangeres Janelle Monáe. De broek is vanaf juli te zien in het museum.

De broek is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Duran Lantink. In de videoclip is de Amerikaanse zangeres samen met een groep danseressen midden in de woestijn te zien. Zij dragen allemaal een roze broek die op een vagina lijkt.

Monáe was met de desbetreffende muziekvideo van Pynk genomineerd voor een Grammy Award. This Is America van Childish Gambino won zondagavond de Grammy voor de beste muziekvideo.

De broek is ook opgenomen in het Fashion Institute of Technology, het modemuseum in New York, en zal vanaf juli voor het publiek te zien zijn in het collectiegebouw van het Centraal Museum.

alt

We are proud that the design of the Vagina pants, shown in @JanelleMonae ‘s clip of Pynk and designed by Duran Lantink will be part of our collection and on display in Centraal Museum Utrecht from July. https://t.co/CJTDzxVg9N#music#fasion#vagina

Avatar
CentraalMuseum
Auteur
CentraalMuseum
Moment van plaatsen
10:20 – 11 februari 2019