Blog

Jonny Blue – If Not Now, Then When

todayaugustus 9, 2022 33

Achtergrond
share close

Handgemaakte muziek voor prachtige gelegenheden

Het begon allemaal ongelooflijk lang geleden, in het midden van de jaren 60: na mislukte pogingen van mijn ouders om me piano te laten leren, gaven ze me mijn eerste mondharmonica en speelde ik de volksliederen die we op school hadden gezongen, evenals alle Duitse hits die in onze middengolfradio liepen.
Eind jaren 60 – ik was net 16 – kreeg ik mijn eerste reizende gitaar en werkte ik niet alleen een paar folksongs uit, maar ook wat Freddy Quinns in zelfstudie.
Bij het zonnewende kampvuur van de Sport-Union Hernals ontmoette ik een Helmut die eigenlijk naar Zweden wilde vertrekken (waar ik hem grenzeloos jaloers op was), en hij leerde me “Sounds Of Silence”, evenals “The House Of The Rising Sun”.
Het was een betekenisvolle, trendsettende avond – liedjes die je nooit zult vergeten.
Later kwam daar een oneindig aantal bij: volks- en countryliederen, (Austro-)pop, reggae, schlager, wandel- en zeemansliederen, moritates en frivoles, Gstanzln, etc.
Ik zong en speelde bij skihutten (Großvenediger, Sonnblick, Goldeck, Hebalm), op sportkampen (Schielleiten, Waidhofen/Ybbs), op zeilinstructeursavonden (Velden, Pörtschach) en bedrijfsopeningen (Ikea, Wienerwald).

In de jaren ’80 en ’90 werd het wat rustiger, omdat ik meer bezig was met het studiowerk en diverse artiesten produceerde, maar ik verloor de “handgemaakte” nummers nooit echt uit het oog. En vandaag merk ik dat mijn publiek met mij volwassen is geworden, maar in de huidige hectische wereld verlangen ze weer naar een “avond bij de open haard”. Gelukkig willen veel “jongeren” dit ook leren kennen.
Daarom heb ik een paar jaar geleden het “unplugged” musiceren (kampvuurromantiek, hutplezier of wat dan ook) nieuw leven ingeblazen met gitaar, zang en mondharmonica.

Voor mij is het meer dan een herinnering aan mijn jeugd, vandaag is het een uiting van een joie de vivre dat je steeds meer krijgt naarmate je verder komt.
Voor sommige van mijn klanten heb ik dit nieuwe soort live entertainment met succes gecombineerd met een discjockey-avond; om het “unplugged effect” te behouden en toch goed gehoord te worden, zijn gitaar en zang voorzien van funk.
Inmiddels zijn de “looppogingen” weer g’standene voorstellingen geworden (zoals in de jaren 70 – 90).
Onder het motto “Handgemaakte muziek voor exquise gelegenheden” heb ik sinds 2010 mijn uitgebreide repertoire kunnen uitvoeren bij tal van uitvoeringen solo, in duo, in trio of tot het 6-man combo “MeinaSöh”.

Maar als u, beste lezer van deze pagina, nu zin heeft om gedeeld plezier in muziek te ervaren, neem dan contact met mij op:
hans (at) bluemusic (dot) op – Telefoon: 0664/300 65 94

 

Written by: Cor Shops

Rate it
Hier komen de chat statistieken
wat vind u van dit station?

Zoals veel andere stations zijn wij erg benieuwd naar wat u van Music Power Radio NL vind. laat daarom bij een van onze teamleden een leuke reactie achter.

Luister Live Mee!

Wij zijn te vinden op
Bedankt voor u bezoek en Hopenlijk tot ziens!
0%